NovicaMatjaževo dobrodelno kolesarjenje uspešno zaključeno

6. avgusta 2022

Na strani društva distrofikov so zapisali, o končani Matjaževo dobrodelno kolesarjenje z obiskom 212 občin.

Matjaž, opravil si težaško in neprecenljivo delo za vse ALS obolele in njihove svojce. Globok poklon za to dejanje.

Vztrajnost, moč, vročina, sprejetost, podpora, zamuda, mirnost, dobrodelnost, ALS so besede, ki opisujejo 13. dnevno dobrodelno kolesarjenje Matjaža Hribljana v podporo ALS obolelim po 212 slovenskih občinah.

Matjaž Hribljan je pot pričel 19. julija v Cerknici in jo 31. julija zaključil v Postojni. Prevozil je 2644 km, naredil 25.636 m višinske razlike in za pot porabil približno 107 ur vožnje.

Občinam se zahvaljujemo za sprejem Matjaža na njegovi dobrodelni poti, za obveščanja o dogodku na občinskih spletnih straneh in družabnih omrežjih, za sporočila, da zaradi različnih delovnih obveznosti in letnih dopustov sprejema ni moč izvesti in za dobre želja za uspešno izpeljavo projekta.

Hvala vsem kolesarjem, da ste Matjaža spremljali po poti in mu tako krajšali razdalje, še posebej Lucasu, ki je z Matjaža spremljal prve in zadnje tri dni. Hvala Matjaževim prijateljem, znancem, članom in podpornikom društva, da ste odprli vrata svojih domov, poskrbeli za okrepčilo in prenočili utrujenega kolesarja.

Hvala vsem obolelim z ALS, da ste se javno izpostavili, organizirali sprejem na svoji občini in ga pričakali. Srečanja z vami so se Matjažu vtisnila v spomin. Hvala tudi drugim članom društva, da ste Matjaža pozdravili v svoji občini.

Hvala Milanu Černigoju, gonilni sili Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike, za pobudo, soorganizacijo, oporo in skrb v vseh 13 dneh.

Hvala Servisu in trgovini Jan Sport za servis in izposoja kolesa.

Matjaž je med kolesarjenjem porabil 81 energijskih ploščic, 43 gelov, okoli 130 bidonov tekočine in vsak dan po vožnji regeneracijski napitek. Hvala podjetju 4Endurance za vse te količine.

Prepričani smo, da je v teh dveh tednih Matjaževo kolesarjenje povzročilo občuten premik pri prepoznavnosti ALS, ima pa tudi finančni učinek. Doslej že nakazanih sredstev posameznikov, podjetij in občin je 2.400 EUR, sredstva, zbrana prek SMS donacij, trenutno znašajo 440,00  EUR. To še niso končne številke, saj se občine še javljajo s pobudami za sklenitev donatorskih pogodb in koliko bo nakazil s tega naslova, bo jasno v nadaljevanju avgusta.

Do sedaj so sredstva nakazale Občina Veržej, Občina Križevci, Občina Starše in Občina Slovenska Bistrica.

Akcija zbiranja SMS donacij za ALS obolele s sporočilom ALS5 na 1919 poteka do konca septembra.

Vsem, ki smo sodelovali v tej akciji, se je Matjaževa pot za vedno vtisnila v spomin.

DRUŠTVO DISTROFIKOV SLOVENIJE
Posted in Novice

MILAN ČERNIGOJ

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE