DomovO klubuAktivnosti klubaRekreativno kolesarjenje

Kolesarske skupinske vožnjeRekreativno kolesarjenje

Za kolesarske navdušence pripravljamo različne aktivnosti, tako za malo bolj pripravljene kolesarje, kot za družine in ostale ljubitelje kolesarjenja.
Dne 8. 3. 2022 ob 16:00 uri od aprila naprej pa ob 17:00 uri začenjamo s kolesarskimi vožnjami, ki jih bomo poimenovali Janove skupinske vožnje. V primeru dežja ali slabega vremena runda odpade (oziroma po lastni presoji).

 • Vsak torek ob 17: 00 uri (za bolje pripravljene kolesarje/ke). Povprečna hitrost nad 30 km.
 • Torkove runde se začnejo ob primernem vremenu za kolesarjenje od 8. marca naprej in sicer pred trgovino Jan Sport na Vrhniki.
 • Vsak četrtek ob 17:00 uri. Umirjena runda za užitek.
 • Za vse ljubitelje kolesarjenja, ki niso obremenjeni z Watti, se znajo družiti, ter poganjati kolo nekoliko bolj sproščeno. Vabljena tudi dekleta, ki si želijo prijetne družbe v mirnem in zelenem okolju!
 • Za krog v dolžini 56 km bomo potrebovali dobri dve uri, oziroma odvisno od pripravljenosti kolesarjev. Kasneje, ko je dan daljši bomo z rundami začeli ob 17.00 uri, vedno na istem zbornem mestu, oziroma po dogovoru, sledi objavam na FB, za člane na e-mailu kluba KK JAN SPORT.
 • Torkova trasa: Garmin – 57 km in 951 v. m.
  Vrhnika – Podlipa – Smrečje – Šentjošt – Suhi Dol – Planina nad Horjulom – Polhov Gradec – Butajnova – Vrzdenec – Vrhnika.
 • Četrtkova lažja trasa: Garmin – 45 km in 602 v.m.
  Vrhnika – Horjul – Zaklanec -Polhov Gradec – Butajnova – Vrzdenec – Žažar – Podlipa – Vrhnika
 • Za člane kluba pripravljamo posebna nagrajevanja. Vpisna knjiga za člane kluba:
 • Postani prijatelj klubskih srečanj: ( NAGRADE za sodelujoče na Janovih srečanjih. Pokali za prvih 5 z največ vpisi v knjigo, za vse ostale člane posebne medalje ob koncu kolesarske sezone, predvidoma zadnji vikend v oktobru tekom kolesarske sezone. Žrebanje praktičnih nagrad med vsemi prisotnimi člani kluba.

Kolesarske vožnje se lahko občasno po dogovoru tudi spremenijo, glede na traso!

Pridruži se novi a odlični ekipi, ki uspešno deluje na Vrhniki!

https://www.kk-jansport.si/wp-content/uploads/2022/03/Vpisna-knjiga.jpg
https://www.kk-jansport.si/wp-content/uploads/2020/04/migimigi.png
https://www.kk-jansport.si/wp-content/uploads/2022/03/FORCE_2.jpg

Obvezna uporaba zaščitne čelade, tako na rundah kot na kolesarskih izletih. Zaščitna čelada varuje kolesarje ob morebitnem padcu ali pri udeležbi v prometni nesreči.

 • V kolikor bo več kolesarjev, ki so kondicijsko na različnih nivojih, se bomo razdelili v dve skupini, da bo kolesarjenje bolj varno in vsem v užitek.
 • Runda bo potekala po dveh trasah v dolžini okoli 56 in 45 km. Kolesarili bomo proti Polhovem Gradcu, oziroma po dogovoru med člani kluba.
 • Zakon dovoljuje, da se kolesarji z licenco, ki izvajajo trening, lahko v spremstvu vozila vozijo drug ob drugem. Drugi kolesarji se vzporedno zunaj naselij po cesti ne smejo voziti.

Spodbujamo varno in zdravo kolesarjenje, zato bomo razdelili udeležence v skupinice po šest, drug za drugim, z varnostno razdaljo 100 m. Vabljeni, da se nam pridružite vsi, ki ste osvojili skupinske vožnje in ste se pripravljeni prilagoditi večji skupini kolesarjev, ob upoštevanju cestno prometnih predpisov.

Tekmovalna ekipa kolesarskega kluba Jan Sport nosi čelade FORCE, ki jih lahko kupite po ugodni ceni v trgovini Jan Sport na Vrhniki.

Zaradi varnosti in predvidljivosti bomo vozili vedno po isti trasi, na primerljiv način – torej:

 • max 35 km/h po ravnem;
 • v klanec, kjer se lahko relativno varno “tekmuje”  se zgoraj na klancu počaka;
 • čakali bomo tudi pod spusti, da člani ne rabijo voziti prehitro, preko svojih zmožnosti…
 • Za vse naše nove udeležence bo po končani skupni vožnji možna včlanitev v Kolesarski klub Jan Sport.
Želimo, da klube in društva opozorimo na upoštevanje pravil vožnje kolesarjev, na pravilno in varno ravnanje. Za treninge naj klubi in društva poleg splošnih pravil upoštevajo tudi določbe 94. člena (vožnja voznikov koles z licenco) Zakona o pravilih cestnega prometa (Ur. l. RS, št. 156/21). Te določbe namreč veljajo le za kolesarje z licenco, ko opravljajo trening.
 • Doseči želimo, da bi udeleženci v cestnem prometu spoštovali prometne predpise. Tako bo kolesarjenje, ki ga vzpodbujamo in podpiramo, tudi varno in vsem v užitek.

PS: Udeleženci se obvežejo, da na vseh prireditvah ali kolesarskih srečanjih, ki jih organizira KK JAN SPORT, sodelujejo na lastno odgovornost in v primeru nezgode ne bodo uveljavljali odškodninskih zahtevkov do Kolesarskega kluba Jan Sport.

Udeležba na rundah za člane kluba ob spoštovanju vseh prometnih predpisov je na lastno odgovornost.

https://www.kk-jansport.si/wp-content/uploads/2022/02/kk-jan-sport2.jpg

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE