DomovO klubuSplošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Kolesarskega kluba Jan Sport so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in z mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Prosimo, da pred spletnim nakupom preberete splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne trgovine KK JAN SPORT, ki se nahaja na spletni strani www.kk-jansport.si se z navedenimi pogoji strinjate, v nasprotnem primeru vas naprošamo, da spletne trgovine ne uporabljate in jo pregledujete samo za osebne informacije o izdelkih.

Osnovni podatki ponudnika

Kolesarski klub Jan Sport, Pod Hruševco 34B, 1360 Vrhnika
Identifikacijska številka za DDV: 23141867
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 2700948000
TRR: SI56 6100 0002 6715 505
Kolesarski klub je vpisan v register na UE v Ljubljani pod številko: 215-27/2016-6
Zastopnik: Milan Černigoj
Telefon: 041-382-809
E-pošta: kkjansport@gmail.com

Opredelitev pojmov

  • Ponudnik je Kolesarski klub Jan Sport, Pod Hruševco 34B, 1360 Vrhnika, ki upravlja s spletno trgovino na naslovu www.kk-jansport.si
  • Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno trgovino ponudnika, ki deluje na tej spletni strani.
  • Spletna prodajalna KK JAN SPORT je informacijski sistem namenjen predstavitvi, promociji in prodaji izdelkov.
  • Kupec je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in kupuje v informacijskem sistemu spletne trgovine KK JAN SPORT, ki deluje na spletni strani www.kk-jansport.si.
  • Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošne informacije

Naročene izdelke dostavljamo samo kupcem na področju Slovenije. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku.
Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon 041-382-809 ali pišete na elektronski naslov www.kk-jansport.si. Če vam na vprašanje ne bomo mogli ali znali odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Naročanje

Na spletni strani so navedeni glavni podatki o izdelkih in fotografije le-teh. Čeprav se društvo trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, je potrebno na fotografije gledati kot simbolične (logotipi, barvni odtenki in itd.).
Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Logotipi na oblačilih (dresi: hlače – majice) se lahko spreminjajo glede na sponzorske pogodbe in niso nujno enaki predstavljenim fotografijam v spletni trgovini.

Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelka. Kupec lahko odda naročilo preko spleta.
Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru ne dobavljivosti izdelka prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

Cene

Cene so izražene v evrih. DDV je že vključen v ceno. Prodajalec pošlje pošiljko, ko je plačilo izvedeno na TRR prodajalca z priloženim računom.

Dobava – Dostava

Vse izdelke, ki so na zalogi, pošljemo iz našega društva v roku 3-5 delovnih dni, šteto od dneva plačila vašega naročila. Če izdelka ob naročilu ni na zalogi, ga dostavimo kupcu najkasneje v 18 delovnih dneh. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije ali preko GLS Slovenije in se zaračunavajo po veljavnem ceniku (4,00€). Ob nakupu nad 89,90€ je poštnina brezplačna. Pošiljko boste prejeli po pošti, vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja poravnate ob spletnem nakupu  ali po izbranem načinu plačila. Če vas takrat ne bo doma, vam Pošta Slovenije, DPD ali GLS pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na pošti vas bo pošiljka čakala še 15 dni.
Stroškov dostave pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne vračamo.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo izključno samo na področju Slovenije.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo prek Pošte Slovenije in GLS ali DPD. Če z dostavo ne boste zadovoljni, vas prosimo, da nas o tem obvestite na telefonsko številko 041-382-809 ali na www.kk-jansport.si

Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko v času do obdelave naročila spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem času, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

Načini plačila

Kupec lahko naročeno blago plača na naslednje načine:

Plačilo naročila se lahko izvede po predračunu, z nakazilom na račun ponudnika po predračunu oziroma ponudbi.

Če vas ob dostavi paketa ne bo doma, vam pustijo obvestilo o  prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni. Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne povrnemo.

Nakupna pogodba

Nakupno pogodbo obrazec hranimo na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: Kolesarski klub Jan Sport, Pod Hruševco 34B, 1360 Vrhnika, s pripisom Nakupna pogodba. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Preklic naročila

Vsak kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno in veljavno, če je pošiljka oddana v roku. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila izdelka in strošek poštnine, ki jo je plačal KK JAN SPORT ob pošiljanju naročila naročniku. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Tudi če v roku 14 dni od prejema pošiljke izdelek vrne se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelek mora biti nepoškodovan, v nespremenjeni količini, v originalni embalaži in z veljavnim računom.
V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: Kolesarski klub Jan Sport, Pod Hruševco 34B, 1360 Vrhnika. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh na vaš bančni račun, ki ga morate navesti v svojem zahtevku. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 041-382-809. Pri pogodbah, katerih predmet so izdelki, ki so bili izdelani po natančnih navodilih potrošnika ali so bili prilagojeni njihovim osebnim potrebam, zaradi svoje narave izdelek ni primeren za vračilo, potrošnik pa nima pravice do vračila oziroma odstopa od pogodbe.

Reklamacije

Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa če izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko izdelek reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, izdelku zmanjšala tržna vrednost.

Če se izdelek po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira ga sprejmemo, napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo. Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi) stroške analize plača kupec po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu, plača stroške analize prodajalec.

Prodajalec odgovarja za skrite napake izdelka, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Kupec lahko izdelek v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na lastne stroške vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost izdelek zamenjati za enakega ali podobnega, ga zamenjati za katerega drugega iz ponudbe ali se odločiti, da mu kupnino izplačamo in jo nakažemo na njegov bančni račun.

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in mu zaračunamo stroške vračila. Ne prevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Izdelke lahko kupec prevzame v klubskih prostorih – Kolesarski klub Jan Sport, Pod Hruševco 34B, 1360 Vrhnika, v roku treh (3) mesecev.

Reklamacije izdelkov, poškodovanih med prevozom

Tovrstne reklamacije upoštevamo v roku 15 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne upoštevamo. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

Pritožbe in spori

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže preko telefonske št.: 041-382-809 ali po elektronski pošti kkjansport@gmail.com.
Ponudnik bo v roku 5 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ob upoštevanju določb uredbe (EU) št. 524/2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov Uredbe ES št. 2006/2004 in direktive 2009/22 / ES, nudimo možnost reševanja morebitnih sporov zunaj sodišča. Z uporabo evropske platforme za spletno reševanje sporov (SRS platforme),  ki je digitalni instrument, ki ga je Evropska komisija ustvarila za lajšanje, neodvisno, nepristransko, pregledno, učinkovito, hitro in pravično zunaj sodno poravnavo.
Reševanje sporov poteka skladno s pogodbenimi obveznostmi o spletni prodaji in opravljanju storitev potrošnikov,  ki prebivajo v uniji ali trgovci s sedežem v uniji. V tem primeru lahko uporabite povezavo na platformo SRS: ODR.

Garancija

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.

Osebni podatki

Lastnik spletnega mesta kk-jansport.si zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter za informiranje o novih izdelkih, akcijah, dogodkih in novicah občasno, vendar ne več kot 2x mesečno. Kupec se lahko od prejemanja novic kadarkoli odjavi v vsakem sporočilu, ki mu je poslano. To lahko stori tudi s sporočilom na elektronski naslov ali naslov društva (KK JAN SPORT, Pod Hruševco 34B, 1360 Vrhnika). Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti. Z registracijo kupec dovoljuje, da izvajalec navedene podatke hrani in obdeluje do pisnega preklica skladno z vsakokrat veljavnimi zakoni.

Avtorske pravice

Objavljene vsebine so last Kolesarskega kluba Jan Sport. Med avtorska dela sodijo vsi grafični elementi, slike, besedila, članki, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno.

Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti društva KK JAN SPORT je prepovedano. Uporabnik z objavo svojih vsebin dovoljuje Kolesarskem klubu JAN SPORT, ter vsem ostalim uporabnikom ogled teh vsebin brez omejitev v okviru javnih knjižnic, kategorij in ostalih funkcij spletne trgovine ter e-posredovanje, posredovanje preko vmesnikov, uvrščanje na druge strani, komentiranje, ocenjevanje, reproduciranje teh materialov za nekomercialno oziroma osebno rabo.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti pravilnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Navkljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe ažurirati podatkov na spletnih straneh.
V tem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskega stanja izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in specifikacij proizvodov brez predhodne najave.

V Ljubljani, junij 2020

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE