DomovO klubuAktivnosti klubaZelene turistične destinacije

Bus in kolo za zdravo telo!

Zelene turistične destinacije

Kolesarjenje je ena izmed najbolj trajnostnih oblik športne, rekreacijske in turistične dejavnosti. Kolo je priljubljeno kot sredstvo za šport in rekreacijo ter kot vsakodnevno alternativno prevozno sredstvo.

Zakaj ne bi kolesarjenja približali ljudem ravno preko športa, rekreacije in turizma, morda pa tudi prebudili tiste, ki se vozijo z avtobusi, pa vendarle premalokrat sedejo na kolo?

https://www.kk-jansport.si/wp-content/uploads/2022/02/kk-jan-sport31.jpg
https://www.kk-jansport.si/wp-content/uploads/2022/02/kk-jan-sport4.jpg

Bus in kolo za zdravo telo!

Morda se bo nekdo izmed navedenih odločil za uporabo zložljivega kolesa in avtobusa za potovanje v službo na kar do sedaj ni pomislil, ali pa bo postal navdušen trajnostni izletnik, ki bo vključeval tako prevoz avtobusa in kolesa na isti dan, ker mu bo tako lažje.

Vsekakor lahko z razvojem trajnostnega turizma, ki ga lahko povežemo z avtobusi in kolesi, pripomoremo k temu, da bodo začeli z gibanjem tudi tisti, ki jim je bilo do sedaj težje premagovati ovire.

Z možnostjo premora, vračanja z avtobusom z izleta, ko nekateri člani v skupini obnemogli hvaležno sprejmejo prevoz z avtobusom ali celo z možnostjo premagovanja večjih ovir s pomočjo avtobusa lahko naredimo marsikaj za rekreativne kolesarje in pripomoremo k razvoju intermodalne mobilnosti, kjer lahko uporabljajo potniki, ki so istočasno kolesarji, več prevoznih sredstev na poti do enega cilja.

Nenazadnje več kolesarjev ustvarja tudi večje potrebe po vlaganju sredstev v izgradnjo kolesarske infrastrukture in izboljšanje ponudbe. Prav tako pa na ta način postajajo vedno pomembnejše avtobusne linije, ki lahko kolesarju nudijo zavetje ali možnosti večjega dometa.

https://www.kk-jansport.si/wp-content/uploads/2019/02/pexels-photo-301929.jpeg

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE