IzletiKolesarjenje po Vipavski dolini – KK Jan Sport

Izlet 22. junija 2019 ob 09:00

Bili smo del čudovitega dogodka kolesarsko odkrivanje poti in okusov Vipavske doline za vsakogar. Najlepši kotički, pristne lokalne okrepčevalnice ter ogled kolesarske Dirke po Sloveniji. To je bil popoln kolesarski dan na Vipavskem! Izbrali smo svoj izlet v razdalji 55 kilometrov ter se na pot podali s gorskim kolesom, trasa poteka po stranskih asfaltiranih in makadamskih poteh.

Na trasi so nas pričakale okrepčevalnice, ki so na Kolesarjenju po Vipavski dolini zares nekaj posebnega! Pozabite na banane, čokoladice in izotonične napitke. Pozdravite domač pršut, frtalo, sir, kruh in štruklje, izvirsko studenčnico in kakšno kapljico rujnega.

S “frtalo”, tipično jedjo Vipavske doline, so nas razvajali v Wine bar & shop Faladur. Posebna okrepčevalnica za posebni kolesarski dogodek!
Pri Faladurju je tudi ena izmed stalnih kolesarskih postojank projekta BIKE|STOP|ENJOY, kjer lahko parkirate svoje kolo ter se pustite razvajati s posebno kulinarično ponudbo Vipavske doline!
— s/z Wine bar & shop Faladur v/na Wine bar & shop Faladur

Poznate avtohtoni vipavski vini Zelen in Pinelo? Kaj pa butično pivo Pelicon Relax, ki je z nizko stopnjo alkohola kot ustvarjeno za kolesarje? Izbira je vaša, ker pa smo kolesarji odgovorni udeleženci v prometu, je pokušanje vina in piva ostalo le na nivoju degustacije 😉

22. Junij je bil poseben dan, saj je takrat skozi Vipavsko dolino potekala tudi Kolesarska dirka po Sloveniji, ki se po kraljevskem vzponu na Predmejo konča v Ajdovščini. Vsi udeleženci Kolesarjenja po Vipavski dolini smo si dirko tudi od bliže ogledali, ob tem pa navijali za naše in tuje kolesarje.

Dogodek je del tri dnevnega praznovanja Vipavskega Križa, ki ima bogato zgodovino skozi katero nas je na koncu popeljal lokalni vodnik in nam na slikovit način pripovedoval o zgodovini Križa skozi stoletja njegovega obstoja.

Vsem priporočamo obisk, ki vsako leto privabi številne turiste in kolesarje, ter ga lokalna turistična društva kvalitetno pripravijo in izpeljejo. Za kolesarje je lepo skrbela ekipa ROCKVELO.
V jeseni bodo ponovili in pripravili še en podoben dogodek, na katerega vas že sedaj vabimo, da se skupaj podamo na čudovito kolesarjenje po Vipavski dolini.

Vaša ekipa kolesarskega kluba Jan Sport

Scheduled Izleti
Vipavski Križ Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE