Novica49. Giro internazionale po Furlaniji Julijski krajini

12. avgusta 2022

Na dirki 49. Giro internazionale po Furlaniji Julijski krajini je dirkalo kar nekaj Slovencev. Najboljši rezultat je osvojil Aleš Hren (KK Jan Sport), ki je generalno osvojil drugo mesto, bil najboljši v seštevku gorskih ciljev in osvojil zeleno majico. Za prvo mesto v kategoriji je oblekel tudi roza majico.

Dirka je bila tokrat sestavljena iz dveh etap, ki so jih kolesarji premagali v soboto in nedeljo. Organizator je trasi tik pred startom nekoliko spremenil, kolesarji pa so prevozili skupno 243 kilometrov z 1.803 višinskimi metri. Nedeljska krožna etapa je bila še bolj zahtevna, dolga je bila 125 kilometrov z dvema gorskima ciljema, ki jih je osvojil Aleš Hren, kolesar Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike in kljub utrujenosti na kratko opisal obe prevoženi etapi:

1. Etapa
Dne 6. 8. 2022 se je v sosednji Italiji začel dvo etapni 49° Giro Ciclistico Internazionale del Friuli Venezia Giulia, na katerem imamo tudi našega tekmovalca Aleš Hren, ki je že bil tudi skupni zmagovalec pred tremi leti.
📣Aleš je po tekmi povedal:
Za mano je prva etapa.
Dirka se je začela v vročem sončnem vremenu☀️, takoj po štartu so se začeli vrstiti skoki, hitrosti so bile zelo visoke. Po 70-ih km dirkanja je bila povprečna hitrost 46 kmh.
Pred prvim gorskim ciljem se je odpeljalo 8 kolesarjev, imeli so največ 30 sekund prednosti. Na GPM (gorski cilj) sem napadel iz glavnine in na vrhu gorskega cilja ujel prva dva kolesarja, ki sta ostala od ubežnikov. Do cilja smo imeli še 15 km. Kmalu so se začele pojavljati prve kaplje in dočakali smo nevihto⛈💦. Cesta je bila mokra in spolzka eden od tekmovalcev je padel in ostala sva sama z avstrijskim kolesarjem zadnjih 5km prve etape. Do cilja so bili trije odseki 500m z nakloni do 15%, v cilj sem prišel drugi z 10 sekundami zaostanka, a popolnoma izčrpan.
Jutri v nedeljo je druga etapa, ki ima še nekoliko več vzponov.
A kot vsi poznamo Aleša in našo tekmovalno ekipo, vemo da bo poizkušal držati tempo z najboljšimi in si zagotoviti vidno uvrstitev na že tradicionalnem Giru.
Držimo pesti za našega odličnega tekmovalca.

2. Etapa
VRHUNSKO – ALEŠ HREN📣Giro zaključil generalno na 2. mestu.
Skupno 1. mesto v gorskih ciljih kjer je osvojil zeleno majico in 1.mesto v kategoriji in oblekel roza majico…
Na dirki 49. Giro internazionale po Furlaniji Julijski krajini je dirkalo kar nekaj Slovencev. Dirka je bila tokrat sestavljena iz dveh etap, ki so jih kolesarji premagali v soboto in nedeljo 6. in 7. 8. 2022.
V dveh etapah 49. izvedbe dirke, ki jih je organizator tik pred startom nekoliko spremenil so kolesarji prevozili skupno 243 km z 1.803 v.m. Nedeljska krožna etapa je bila še bolj zahtevna, dolga 125 km kilometrov z dvema gorskima ciljema, ki jih je osvojil Aleš.
Tekmovalec Kolesarski klub JAN SPORT iz Vrhnike Aleš Hren je 49. 📣📣📣Giro zaključil generalno na 2. mestu.
Skupno 1. mesto v gorskih ciljih kjer je osvojil zeleno majico in 1.mesto v kategoriji in oblekel roza majico.
Aleš Hren je takoj po dirki na kratko opisal današnjo drugo etapo, čeprav je bil vidno utrujen, a z nasmehom na obrazu podal izjavo za naše zveste navijače in kolege iz Kolesarskega Kluba Jan Sport:
Dne 7. 8. 2022 je bila druga etapa, prav tako zelo razgibana in zahtevna. Po dvajsetih kilometrih, po prvem rahlem vzponu, nas je ostalo 6 kolesarjev. Bežali smo 75km, vse do cilja. Zadnjih 600 m sem napadel in osvojil skupno 2. mesto. Med dirko sta bila 2 gorska cilja, na katerih sem pobral dovolj točk za osvojitev zelene majice.
Z zaključkom dvodnevnevnega gira sem zadovoljen in vesel, da se je vse srečno izteklo, brez padcev in poškodb.
Hvala Kolesarskemu Klubu Jan Sport in velika Hvala Milan Černigoj za podporo in pomoč.
Lep pozdrav vsem, ki me spremljate – Aleš Hren
TU NI KAJ VEČ ZA DODATI – ČESTITKE ALEŠ HREN
MILAN ČERNIGOJ
EKIPA KK JAN SPORT

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE