Naši uspehiZmaga in osvojitev ROSA majice

14. avgusta 2019

Na 46. izvedbi dirke Giro Ciclistico Internazionale del Friuli Venezia Giulia tudi KK JAN SPORT
Od petka 9. avgusta do nedelje 11. avgusta je v sosednji Italiji v okolici Vidma potekala 4. etapna kolesarska dirka.  Na dirko smo prišli z dvema tekmovalcema te zanimive etapne dirke na kateri so zmagovali Primož Roglič, Luka Mezgec, Matej Lovše in še celo vrsto zvenečih imen. V letni klubski koledar smo dodali to dirko že na začetku sezone, vendar smo imeli v planu, da pošljemo v Italijo vsaj 4 člansko ekipo. Vendar zaradi različnih okoliščin smo šli le z dvema kolesarjema na odlično pripravljeno 4. etapno dirko.

Petek 9. 8. – 1 etapa: Tavagnacco – Sappada
Kolesarji so se na prvi etapi pomerili na 101 kilometru, prevozili pa so nekaj več kot 1.400 višinskih metrov. Start je bil v Tricesimu, cilj pa na 1250 metrov visokem prelazu Sappada.
Na kraj dogodka smo prišli slabo uro pred startom, da smo lahko opravili vse potrebne formalnosti za start dirke. Ker je bilo dobrih 10 km zaprte vožnje ni bilo potrebe po ogrevanju, tako da smo lahko pripravili in opremili z številkami oba naša tekmovalca – Miha Alič in Aleš Hren. Po prijavah je sledil štart dirke z nekaj več kot 100 tekmovalci. Kmalu po koncu zaprte vožnje je veliko tekmovalcev poskušalo iti v beg. V enem izmed begov se je znašel tudi naš tekmovalec Aleš Hren, ki se je na koncu izkazalo, da je šlo za zmagovito potezo.

Zmagovalec etape Aleš Hren – KK JAN SPORT je v cilj prišel po dveh urah, 32. minutah in 38. sekundah, za njim pa sta v cilj prišla Italijana Alessandro Bianchin (Spezzotto Bike Team) in Fabio Motalli (Team LNC Jollywear).
Drugi najhitrejši Slovenec je bil Matej Lovše (Gruppo ciclistico del FVG) na absolutno 6. mestu, v cilj pa je prišel 2 minuti in 29 sekund za zmagovalcem. Prvo deseterico sta zaokrožila še Matej Kravos (Eppinger Team) na devetem in Alič Miha (KK JAN SPORT) na desetem mestu.

IZJAVA zmagovalca etape: Dirka je potekala do prvega kategoriziranega vzpona dokaj mirno. Po prvem gorskem cilju GPM sem se počutil dovolj močan in sem se odločil za beg, vendar so mi sledili še trije italijanski kolesarji, s katerimi smo složno vozili do zadnjega vzpona. Zelo prav mi je prišla pomoč v Ovaru, kjer sem s strani kluba prejel osvežilni bidon, ki mi je vlil še dodatno energijo, saj je dirka potekala v vročem vremenu. Ob začetku zaključnega vzpona sem še nekaj dodal in šel naprej v svojem ritmu, ki pa je bil za ostale kolesarje v ubežni skupini premočan. Zahvalil bi se še ekipnemu kolegi Mihu Aliču, ki mi je bil v pomoč ob pokrivanju napadov.

Sobota 10. 8. – 2 etapa ob 10:30: Tricesimo-Trivignano Udinese 101km
Dirka se je začela ob 10,30 ob zelo soparnem vročem dnevu, ko je bilo vsem jasno, da bo dirka zelo selektivna in težka. Naš tekmovalec je začel v ROSA majici vodilnega na dirki s 45 sekundno prednostjo,vedeli smo da se bodo vrstili napadi, ki jih bo težko pokrivati. Etapa je bila hitra in skozi nekatere dele tudi nevarna zaradi krožišč in ustavljenih avtomobilov ob cesti. Za zmago so se borili ubežniki, najmočnejši med njimi je bil Fabris Roberto. Aleš je v cilj prišel 40 sekund za ubežno skupino 10 kolesarjev, ki so uspeli iti v beg okoli 40 km pred ciljem. Aleš je z borbeno vožnjo in v svojem ritmu  uspel ubraniti minimalno prednost 5 sekund. Rosa majica vodilnega je ostala v lasti KK JAN SPORT tudi po drugi etapi.

Sobota 10. 8. – 3 etapa ob 16:30 kronometer (Clauiano-Clauiano) 11,5 km
Potrebno je bilo naša fanta odpeljati v hotel, da se ohladita in pripravita na popoldanski kronometer. Aleš in Miha sta vozila kronometer z navadnim kolesom, vendar smo Aleša, ki je bil vodilni po dveh etapah oblekli v krono dres, ki ga nam je posodil Borut Fonda in zamenjali oba obročnika z Kavitec obroči za kraljevo disciplino v kolesarstvu – kronometer v dolžini 11.5 km.
Ponovno pa so blesteli slovenski kronometristi, kjer je slavil Matej Kravos (Eppinger Team), drugi čas je postavil Italijan Andrea Tarlao (Team Levante), tretjega pa Matej Lovše (Gruppo Ciclistico del FVG). V prvo deseterico so se uvrstili še Mitja Klavora (Eppinger Team), ki je zasedel peto mesto, Aleš Hren (KK JAN SPORT) na 9., in Mitja Oter (De Luca) na 10. mesto. Rosa majico vodilnega smo ubranili z minimalno prednostjo 1 sekunde za zadnjo 4. etapo.

Nedelja 11. 8. – 4 etapa: Trivignano Udinese-Talmassons 91km
Na prizorišče zadnje etape smo prispeli med prvimi.  Nestrpno smo najprej pregledali uradne rezultate in preverili ali je Aleš res z sekundno prednostjo v ROSA majici, da smo organizirali pomoč pri branjenju majice vodilnega na dirki. Ker je bil vodilni tekmovalec slovenec in sicer Aleš Hren se je nekaj slovenskih tekmovalcev dogovorilo, da mu bodo med etapo pomagali. Med njimi sta veliko dela opravila tudi Matej Kravos, Matej Lovše, Matjaž Kovač in ostali slovenski kolesarji, ki so nesebično priskočili in pomagali navijati oster tempo, ki ni dopuščal napadov. Etapa je bila zelo hitra saj je povprečje znašalo 46km/h. Skupina je prišla skupaj v zadnji km in sledil je ciljni šprint, ki ga je dobil Gava Maurizio.

IZJAVA zmagovalca po 4. etapah: »Današnjo etapo sem začel s prednostjo vsega ene sekunde. Etapa je bila dolga in priložnosti za pobeg je bilo veliko, vendar sem pred začetkom etape dobil pomoč slovenskih kolesarjev, ki so bili na dirki. Tako smo imeli celo etapo vse nevarne konkurente pod kontrolo, največja zasluga da smo pripeljali majico v cilj, gre Mateju Kravosu in Mateju Lovšetu ter ostalim fantom. Hvala vsem še enkrat, noro,« se je uspeha veselil Aleš Hren.

Gre za največji uspeh kolesarskega kluba JAN SPORT, pa čeprav imamo že veliko odličnih in super rezultatov. Skupna zmaga na 46. Giru del Friuli.

Objave si lahko preberete tudi na Prijavim.Se
1. Etapa
2. Etapa
4. Etapa

Rezultati po etapah;

Podblegaške novice Aleš Hren

from to
Scheduled Naši uspehi
Tavagnaco Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE