IzletiNovicaNavijaški kombi – TOUR DE FRANCE 2022

Izlet 12. julija 2022 ob 06:00

Za kolesarske navdušence smo pripravili  navijaški kombi z ogledom Tour De France 2022 od 12. 07. do 17. 07. 2022. V živo si bomo ogledali 12. in 13. etapo Toura De France. Cena programa in ostale pomembne informacije dobite na Info: Milan Černigoj – Tel: 041-382-809.

Tour de France je najpomembnejša kolesarska dirka, letošnja bo že v 108. izvedbi. Pred lanskoletna je minila v znamenju Slovencev, saj sta Tadej Pogačar in Primož Roglič bila epski boj za zmago.
Kolesarski klub Jan Sport letos omogoča članom in ljubiteljem kolesarstva obisk Toura z ogledom dveh gorskih etap 12. in 13. etapa Toura. Vendar ne bo ostalo samo pri kolesarstvu, saj si bomo ogledali del obširnega gorovja, saj bomo prekolesarili kar sedem znamenitih vzponov.
 • Ob prijavi na program Tour de France 2022 član poravna operativne stroške v višini 200 €. Ostali del cene programa član plača najkasneje 20 dni pred potovanjem. V opisu spodaj omenjeni pogoji za program Tour de France veljajo za prijave do 20 dni do predvidenega odhoda, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Podrobnejši opis

 1. dan: (12.julij): Slovenija – Francija – 35 km in 1.300 v.m.
  Zgodaj zjutraj se bomo iz Vrhnike z organiziranim prevozom odpeljali proti znameniti vasi Saint-Colomban-des-Villards v Franciji. Ob idealnih pogojih pot predstavlja okoli 9 ur vožnje. Uro prihoda zaradi odprtih dejavnikov, ki se lahko zgodijo po poti v Francijo izredno težko definiramo. Vendar naj bi predvidoma prispeli med 14:00 in 15:00 uro na našo destinacijo v Franciji.
  Po prihodu v Saint-Colomban-des-Villards se bomo razporedili po sobah v našem tri sobnem apartmaju. Nato sledi krajša ogrevalna vožnja s kolesi na znameniti Col du Glandon 1924 v.m. Skupno okoli 20 km s povratkom v apartma. Prost preostanek popoldneva pa bomo izkoristili za načrtovanje podrobnosti naslednjih dni našega kolesarjenja.Podrobnosti trase:

 1. dan: (13.julij): Klasični vzponi – Col du Galibier – 90 km z 3.100 v.m.
  Pred nami bo sproščeno jutro. Zajtrk, kava, francoski rogljički, svež francoski kruh iz bližnje prijazne trgovinice…
  Po zajtrku se bomo odpravili z vozilom do kraja Saint-Michel-de-Maurienne in se od tam odpravili s kolesi na Col du Télégraphe, ki leži na 1,400 metri n.v.. Col du Télégraph je, tako rekoč, “pre-pass” veliko bolj prestižnega Galibierja, a čeprav je v njegovi senci: brez njega nič ne deluje. Nato naprej preko Valloire za vse prave kolesarje do Les Granges du Galibier in do konca na Col du Galibier. Galibier je klasika, ki smo jo preprosto morali uvrstiti na seznam tras, če ste ambiciozni tekmovalno – rekreativni kolesar. Poleg tega se vam Alpe predstavijo s svoje najlepše plati, pusta pokrajina in čudoviti razgledi v zgornjem delu vas bosta navdušila in povsem očarala. Tisti željni krajše kolesarske dogodivščine, boste imeli pred sabo prost preostanek popoldneva.

Podrobnosti celotne trase trase:

 1. dan: (14.julij): 12. etapa Dirke po Franciji! Alpe d Huez in SLOVENSKI OVINEK – 40 km z 1.400 v.m.
  Pred vami bo še en nepozaben dan na Dirki po Franciji! Možnost boste imeli spremljati cilj etape na enem izmed najbolj prepoznavnih francoskih vzponov Alpe d Huez! Po zajtrku vas bomo s kombiji prepeljali do vasi La Fonderie. Od tam se boste s kolesi odpravili proti cilju verjetno najbolj obiskane etape Dirke po Franciji. Po prihodu v cilj bo sledil prosti čas – tisti bolj kolesarjenja željni se boste lahko odpravili še na bližnji Col de Sarenne, ostali pa boste uživali v vrvežu Dirke po Franciji v Alp D Huezu. Ponovno se bomo zbrali v zgodnjem popoldnevu, ko se bomo odpravili na tako imenovani SLOVENSKI OVINEK, kjer bomo navijali za vse naše kolesarje na francoski pentlji! Po cilju etape, se boste spustili v dolino La Fonderie, od koder se bomo s kombiji odpravili nazaj proti naši bazi, vasi Saint-Colomban-des-Villards.

Podrobnosti trase:

 1. dan: (15.julij): 13. etapa Dirke po Franciji! Pozdrav slovenskim kolesarjem na startu dirke! 80 km in 2.333 v.m.
  Zjutraj se bomo z vozilom odpravili v mesto Bourd d Oisans na start 13. etape Dirke po Franciji. Mestece leži pod samim vznožjem vzpona na Alpe d Huez. Kolesa in kolesarsko opremo bomo pustili na varnem v kombiju, vi pa se boste lahko odpravili na start etape, lovit avtograme in našim kolesarjem zaželeti srečo pred nadaljevanjem dirke.
  Po samem startu etape se bomo ponovno zbrali pri kombiju in sledilo bo kolesarjenje do 40 km oddaljenega Col du Lautaret. Sledil bo spust, nekaj kilometrov ravnine in nato zadnji kilometri do vznožja Alpe d Huez . Sledil bo povratek s kombiji preko Col du Glandon v naš apartma. Tisti najbolj zagreti boste prekolesarili 80 kilometrov in naredili 2.333 višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti trase:

 1. dan: (16.julij): Krožna vožnja po cesti do čudovitega razgleda na Aiguilles d’Arves – 65 km in 2.300 v.m
  Po zajtrku in analizi petega dne se bomo iz apartmaja podali na krožno kolesarsko turo z nekaj znanimi vzponi, ki bodo začinili našo krožno turo. Najprej na Col du Glandon s svojimi 1924 metri višine le malo manjka, da bi presegel mejo 2000 metrov. Čeprav je manj priljubljen kot Galibier, je pogosto del Tour de France in v kombinaciji z drugimi vzponi na tem območju ni le konjiček za ljubiteljske kolesarje. Glede na ime je skoraj obvezno, da se med vzponom ali spustom tu za kratek čas ustavimo. Restavracija in bar “Speed Wheel” vam lahko dejansko ponudi vse, kar potrebujete za obilen postanek: hladno pijačo, okusno hrano in sproščeno vzdušje. Če boste imeli srečo, boste lahko celo doživeli glasbo v živo. Nato se odpravimo do Vue magnifique sur les Aiguilles d’Arves “Vau” si boste verjetno mislili na tej točki ob senzacionalnem pogledu na Aiguilles d’Arves, pa ne le zato, ker so trije vrhovi od daleč videti kot črka “W”. Tudi dolina pred njimi se vije tako idilično, da se boste verjetno želeli za trenutek ustaviti in ta vtis ujeti s fotografijo. Tudi ozke ceste, ki vodijo do te čudovite razgledne točke, ne gre prezreti. Vije se skozi gozd, dokler se na obzorju nenadoma ne prikažejo trije vrhovi in vam skozi usta ne uide izrečeni “vau”. Po ogledu in fotografiranju se odpravimo naprej do naše začetne destinacije Saint-Colomban-des-Villards.Podrobnosti trase:

 1. dan: (17.julij): Čas slovesa od Francije!
  Prišel je čas, da se poslovimo in odpravimo proti domu! Zjutraj bomo pojedli še zadnje francoske rogljičke in se po krajši razpeljavi naložili v vozilo in pomahali v slovo našim gostiteljem. Prihod v Slovenijo je predviden okrog 20. ure zvečer v Ljubljani.

Na našem pet dnevnem kolesarjenju bomo obiskali sedem znamenitih vzponov, ki jih poznamo iz dirke po Franciji – Tour de France.

 • Col du Glandon – 1924 v.m.
 • Col du Télégraphe – 1566 v.m.
 • Col du Galibier – 2642 v.m.
 • Col du Lautaret – 2057 v. m.
 • Alpe d’Huez – 1860
 • Col de Sarenne – 1999 v.m.
 • Col du Lautaret – 2057 v.m.
 • Col de La Croix de Fer – 2067 v.m.

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. V primeru slabega vremena bomo dirko spremljali na mestih kjer so temperature in razmere bolj primerne.

Kolesarske ture so zame pretežke?
Brez skrbi, trase vedno prilagodimo željam udeležencev potovanja. Tako, da lahko turo vedno skrajšate oziroma si jo olajšate na najtežjih delih poti.

Kaj je vključeno v ceno?
– transfer vas in vašega kolesa na relaciji Ljubljana – Francija – Ljubljana,
– vsi kombi prevozi na destinaciji,
– 5x nočitev v tri sobnem apartmaju. Hiša obsega 65 m2 – 3 spalnice s skupno 8 ležišči, kopalnico in nadstropje s skupnimi prostori (kuhinja in dnevni prostori),
– izotonični in ostali osvežilni napitki med kolesarjenjem,
– stroški organizacije potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno potovanja?
– individualni ogledi v sklopu potovanja
– stroški prehrane
Kako si bomo organizirali in pripravili prehrano?
Običajno se udeleženci potovanja med seboj dogovorijo kaj bodo jedli za zajtrk in večerjo, poberemo denar ter se v lokalnem marketu kupi potrebne sestavine za pripravo obrokov.

Kako se prijavite?
Sporočite na e-naslov kolesardoctor@gmail.com. Vpis na seznam udeležencev po vplačilu akontacije.
Lahko nam pošljete tudi e-mail z vašimi osebnimi podatki (ime, priimek, naslov in datum rojstva – enako kot v osebnem dokumentu) na naslov kolesardoctor@gmail.com s pripisom Prijava TOUR ali pa nas pokličete na 041 382 809 (Milan).

Vas še karkoli zanima?
Pokličite nas na 041 382 809 ali nam pošljite sporočilo na kolesardoctor@gmail.com in odgovorili vam bomo!
Max. udeležencev / število prijavljenih / prostih mest = 16/5/11 – Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Za vašo varnost potrebujete tudi zavarovanje. Celovito zavarovanje za tujino. GENERALI.

 • Za potovanje na Tour de France zadostuje osebna izkaznica. Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.
Vljudno vabljeni na kolesarsko doživetje!
PS: Število mest je omejeno…
😀
PREDSEDNIK:
MILAN ČERNIGOJ
from to
Scheduled Izleti Novica
Saint-Colomban-des-Villards Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE