Novica13-dnevni dobrodelni kolesarski projekt 212 občin

22. julija 2022
Matjaž Hribljan je že tretji dan na dobrodelni poti – projekt 212 občin. Kot ste lahko že vsi zasledili iz preteklih objav v medijih, se je naš član Matjaž Hribljan v torek podal na dolgo dobrodelno pot, kjer bo obiskal vseh 212 občin.
➡Kolesar Matjaž Hribljan se je v torek 19. 07. 2022 podal na 13-dnevni dobrodelni kolesarski projekt v sklopu katerega bo prekolesaril vseh 212 slovenski občin. Njegova dobrodelna pot bo dolga kar 2600 km.
➡Skupaj z Društvo distrofikov Slovenije in Kolesarski klub JAN SPORT zbiramo denar za ljudi, ki so oboleli z boleznijo ALS in tako hitro pristali na invalidskem vozičku.
1. Dan
V Semiču so ga pričakali na zaključku prvega dne KC Semič s kolesarji Društva upokojencev Semič in Društvom vinogradnikov Semič. Dobrodošlica brez belokranjske pogače seveda ne gre.
Prvi dan uspešno zaključen z 227 km kilometri v 8 urah in 16 minutah ter 12 prekolesarjenih občin.
2. Dan (237km), iz Občina Semič v Občina Šmarje pri Jelšah, se je uspešno končal. Na poti sta srečala veliko zanimivih občin in prisrčnih sprejemov.
Po sprejemih z veliko dobre volje, se je sredina pot na koncu, zaradi malo daljših sprejemov, končala s skoraj 3-urno zamudo. Ta zamuda potegne zelo veliko za sabo, še posebno neprespanost in hitenje po dnevu. Zato se bo 3. DAN ZAČEL 8:30, da nadoknadita vsaj malo ZAMUJENEGA spanja, ki je nujno potreben za tak velik projekt.
3. Dan (190km) je bil kar vroč, saj so temperature segale do 38C. Prekolesaril je od Občina Šmarje pri Jelšah do Mestna občina Ptuj. V četrtek pa se odpravimo od Ptuja do Občina Ljutomer. Vročina bo še hujša v prihajajočih dneh in upamo, da bo srečal kolesarje, ki se mu bodo pridružili na delu poti.
Koda za donacijo v kolikor bi želeli pomagati Društvu distrofikov Slovenije, odbor za ALS bolezni.
Koda za donacijo tel..jpg
Na zgornji povezavi si lahko pogledate časovnico in v kolikor gre Matjaž mimo vaših krajev se mu lahko pridružite in mu naredite zavetrje, ki ga bo zelo vesel in seveda ne pozabite na svežo vodo, ki jo zelo potrebuje v teh vročih dneh.
 
V sredo 27. 07. 2022 bo na Vrhniki med 11.30 in 12.30 pred občino Vrhnika. Lahko se nam pridružite del poti že od Dobrove naprej (malo po 09.00 uri zjutraj) in gremo z njim naprej do Vrhnike, kdor bo želel še naprej do Železnikov.
Dogajanje lahko spremljate tudi preko našega FB profila ali direktno Matjaž Hribljan.
 
Lep športno kolesarski pozdrav in pazite nase v teh vročih dneh.
Milan Černigoj
EKIPA KK JAN SPORT

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE